Skip to the content

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken er kendt for sin storslåede natur og store fortælling gennem tiden. Med sine 113 meter over havet, er det også Sønderjyllands højeste punkt. Her kan du spejde udover Lillebælt men også langt ind over Sønderjyllands egne.

Historisk er Skamlingsbanken kendt for folkefesterne i 1843-59 som støtte til den danske del af Sønderjylland. I 1863 blev en 16 meter høj støtte til minde om de danske forkæmpere i Slesvig rejst. Allerede året efter blev den sprunget i luften af preusserne. Folk i området havde dog samlet og gemt stenene. Derfor blev den genoprejst i 1866. Den er endnu at se på Højskamlingen og er bestemt et kig værd - ikke mindst for den gode historie.

Det er også muligt med en guidet tur. Det skal dog bestilles på forhånd.

Restaurant Skamlingsbanken

I sommerhalvåret har I mulighed for at lægge vejen forbi Restaurant Skamlingsbanken, der bestemt er besøget værd. Her kan I nyde en dejlig middag med udsigt over noget af det fineste natur Danmark har at byde på.

Menuen kan findes på deres egen hjemmeside.

Åbningstiderne varierer alt efter årstiden. I sommermånederne er der åbnet fra 12-21, imedens der om vinteren kun vil være åbent fra 12-17 i weekenden. Oplagt er, at kombinere jeres tur med et besøg på restauranten efter eller før en tur ud i den begivenhedsrige og flotte natur ved Skamlingsbanken.