Skip to the content
Booking Open Close
24. januar 2021
25. januar 2021
2 gæster1 lejligheder
  • Lejlighed
    voksen fra 13 år
  • barn 3-12 år
+ Tilføj en lejlighed Max antal tilføjet
×
Vent et øjeblik mens vi søger efter ledige lejligheder.
Du er altid velkommen til at kontakte os:
Phone +45 75 54 18 00 Mail stay@koldinghotelapartments.dk

Kolding Hotel Apartments får miljømærket Green Key

14-12-2020

Kolding Hotel Apartments glæder sig over et langt bedre resultat for året end forventet på trods af corona-pandemien. Og nu er der endnu mere at juble over på bredden af Slotssøen. Lejlighedshotellet har fået turismens internationale miljømærke, Green Key.

En langsigtet og målrettet indsats for at minimere bl.a. madspild, energiforbrug og andre miljøbelastninger betaler sig nu for Kolding Hotel Apartments. Lejlighedshotellet har opnået 88 af de 136 mulige point i den internationale miljøcertificering, Green Key. Kravet for at få certificeringen er 40 point.

“Det er vi rigtig stolte af. Vi har i de seneste år arbejdet hårdt og systematisk for at styrke eksempelvis økologi og affaldssortering og samtidig skære i vores ressourceforbrug med mere LED-belysning, vandsparere i lejlighederne og meget mere,” fortæller administrerende direktør, Jeanette Therkildsen.

Kolding Hotel Apartments har 74 hotellejligheder med egen indgang, eget køkken og separate soveværelser og har cirka 45.000 gæstedøgn om året.

Meget mindre madspild
Et godt eksempel på miljø- og bæredygtighedsindsatsen findes i hotellets morgenmadsbuffet. Her er der blevet arbejdet detaljeret med at mindske madspildet og samtidig hæve kvaliteten af de råvarer, der bliver brugt i buffeten.

“Vi har fokus på økologiske og lokalt producerede råvarer, så der skal bruges så få ressourcer som muligt på både produktion og transport. Samtidig har vi indført mindre glas og tallerkener i buffeten. Ikke fordi folk ikke må spise det, de kan, men hvis man tager lidt ad gangen, bliver der simpelthen mindre til overs og dermed mindre madspild,” forklarer hotelchef Heidi Walz.

Stay Green
Kolding Hotel Apartments udvikler hele tiden nye koncepter for gæsterne under hovedoverskriften Stay surprised. Et af koncepterne hedder Stay Green, og indeholder forskellige tiltag, som giver gæsterne mulighed for at bidrage til en mere miljørigtig og bæredygtig drift af hotellet. Det kan de f.eks. ved at bruge den digitale gæstebog, der i stort omfang har erstattet printede og trykte materialer og ved at bruge Lånekassen. I kassen kan gæsterne låne det, de lige står og mangler, fra træningsudstyr, husholdningsapparater til spil og bøger. Og de kan også donere det, de ikke længere selv skal bruge, så andre kan få glæde af det.

“Og gæsterne kan lide de ting, vi gør. Det mærker vi både, mens de er her, og når de besvarer vores kundeanalyse eller skriver anmeldelser af deres ophold,” siger Jeanette Therkildsen.

Netop kundernes krav og forventninger til miljørigtig drift af hotellerne er stærkt stigende lyder det fra sekretariatet bag Green Key-miljømærket, der har til huse i hotel- og restaurationsbranchen forening, HORESTA. Green Key er repræsenteret i over 50 lande, og dermed er der tale om en international anerkendelse af Kolding Hotel Apartments’ miljøindsats.

Miljøindsatsen er sat i system
Jeanette Therkildsen tør også godt love yderligere miljøtiltag på hotellet. Der er udarbejdet handlingsplaner med konkrete miljømål som nøje følges, og et af de kommende målsætninger for Kolding Hotel Apartments er Det Økologiske Spisemærke.

For yderligere oplysninger kontakt gerne hoteldirektør Jeanette Therkildsen på 2143 8039.

Kolding-attraktioner i samarbejde om lokal luksus

27-05-2019

To af Koldings markante attraktioner har indgået et samarbejde, der skal trække flere livsnydere til Kolding. Kolding Hotel Apartments og restauranten Bror Ditlev tilbyder et Fine Dining-ophold til turister, der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige. Samtidig vil hotellet trække flere konferencegæster til Kolding i samarbejde med event- og konferencestedet Volkerts Fylke.

 

De er begge vant til at trække gæster til Kolding, og nu vil to af Koldings markante attraktioner trække på samme hammel. Kolding Hotel Apartments har i mange år tilbudt gæster fra både ind- og udland en anderledes hoteloplevelse i store, lækkert indrettede lejligheder på bredden af Slotssøen. Restauranten Bror Ditlev derimod er kun godt et år gammel, men har allerede etableret sig som en lokal gourmet-attraktion.

Fælles fokus på kvalitet og nærvær
De to aktører har flere fællestræk og derfor har de nu indgået et formelt samarbejde.

“Bror Ditlev har fokus på kvalitet, nærhed, æstetik og unikke oplevelser, som de skaber med primært økologiske, og gerne lokale, råvarer. Det passer rigtig godt sammen med vores fokus på dansk design, værtsskab og overraskende oplevelser af høj kvalitet,” siger direktør hos Kolding Hotel Apartments, Jeanette Therkildsen.

Hos Bror Ditlev glæder indehaver Rasmus Vemmelund sig også til det nye samarbejde.

“Kolding Hotel Apartments er en oplagt samarbejdspartner for os på flere måder. Dels fordi hotellet fokuserer på nogle af de samme ting, som vi gør, dels fordi de kan supplere vores tilbud til gæsterne,” siger han og uddyber:

“Vi har lavet et lækkert luksusophold, som vi kalder Fine Dining, hvor gæsterne skal føle sig båret på hænder og fødder lige fra ankomsten hos Kolding Hotel Apartments over gourmetoplevelsen hos Bror Ditlev, og til de vender tilbage til hverdagen igen. Under opholdet sørger vi for det hele, selv transporten fra hotellet til restauranten og retur.”

Udover den gastronomiske oplevelse, som forener det nye nordiske køkken med det traditionelle franske, har Bror Ditlev fokus på nærvær og personlig kontakt med gæsterne. Præcis det samme gælder hos Kolding Hotel Apartments:

“Vi har rigtig mange, både turister og erhvervsgæster, som vender tilbage til os igen og igen. De fortæller os, at de vælger Kolding Hotel Apartments, fordi de ikke bare overnatter her, når de er i Kolding. De bor her,” siger Jeanette Therkildsen.

Koldings nye konferencemulighed
Udover samarbejdet med Bror Ditlev har Kolding Hotel Apartments også indgået et samarbejde med Volkerts Fylke, som ligger i forbindelse med gourmetrestauranten, omkring virksomhedsarrangementer. Volkerts Fylke har rammer og faciliteter til at afholde større møder og konferencer, men kan ikke tilbyde overnatning. Det kan Kolding Hotel Apartments til gengæld, men her har man ikke mulighed for at tilbyde mødelokaler til mere end 10-12 deltagere.

“Mange lokale virksomheder bruger Kolding Hotel Apartments, når de har kunder og medarbejdere på besøg i flere dage. Det, vi hører, er, at man føler sig mere hjemme hos os end på et almindeligt hotel, fordi man har mere plads i lejlighederne end på et traditionelt værelse og flere muligheder i kraft af vores centrale beliggenhed,” siger Jeanette Therkildsen, som glæder sig over, at hotellet nu også kan markedsføre afholdelse af møder og konferencer i samarbejde med Volkerts Fylke.