Vent venligst...

Kolding 750 år

Dét skal du opleve, når Kolding holder 750 års Jubilæum

Kolding Midtby

KOLDING 750 ÅRS FOLKEFEST – 5. maj

Kolding Kommune skyder for alvor markeringen af 750 året i gang i den første weekend i maj med en stor festlig event. Du kan blandt andet opleve H. M. Dronningen, jazzmusik, Zididada, Sko/Torp og kage til de første 750 gæster. Folkefesten finder sted i Staldgården ved Koldinghus.

Se hele programmet her

 

KOLDING LIGHT FESTIVAL 6. - 8. december

I 2018 retter Kolding Light Festival deres spotlys mod Kolding og Koldinghus’ 750 års jubilæum. Gennem spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst får de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by. 

 

DESIGNWALK KOLDING

Oplev Kolding til fods. Design er både en del af byen i Kolding og har samtidig sin helt egen bydel i form af Design City Kolding. Gå på opdagelse i Koldings gader og se de flotte bygninger og pladser, oplev forskellige perioder og Koldings historie, og se de mange nye designprojekter. Fra maj til september kan du desuden opleve 750 år med handel, når Koldinghus og Kolding Stadsarkiv går sammen om udstillinger i gågaderne, som skal formidle Kolding historie gennem historiske malerier og fotos.

Der er både mulighed for en individuel byvandring, hvor du oplever byen på egen hånd eller for en guidet gruppeoplevelse for op til 15 personer.

 

Koldinghus

ØJENVIDNEBERETNINGER – 21. - 25. april

Hvad skete der egentlig i timerne op til branden på Koldinghus i marts 1808? Mungo Park iscenesætter øjenvidneberetninger med udgangspunkt i breve og brandrapporter fra tiden lige efter branden. Forestillingen foregår flere forskellige steder rundt på Koldinghus, som publikum skal bevæge sig rundt imellem.

 

MAGTENS SMYKKER - 6. maj - 29. september - Jubilæumsudstilling.

Særudstilling i anledning af Koldinghus' 750 års jubilæum. 750 års magthistorie fortalt gennem prægtige, kongelige smykker.

FOR BØRN: Event i forbindelse med Magtens smykker. Ridder af Den Væbnede Arm. Bliv slået til ridder af kongen og få dit eget riddernavn og ridderbrev.

 

FESTSPIL I SLOTSGÅRDEN 27. juli - 17. august.

Dronning Dorothea Teatrets jubilæumsshow med Stig Rossen. Dronning Dorothea teatret har tradition for at opføre en stor musical hver sommer på Amfiscenen i Kolding, men i år bliver årets festspil ikke en traditionel forestilling, men derimod et kæmpe jubilæumsshow i bedste musical stil på Koldinghus. Derved flytter festspillet tilbage i slotsgården, hvor det oprindeligt begyndte.

 

MURENES MINDER – 23. og 24 august

Oplev Koldinghus dramatiske historie fortalt gennem et spektakulært show af lys, lyd musik og effekter. Stort lys og musikshow med musikere og sangere fra Sønderjyllands symfoniorkester og Det Kongelige Teaters Opera.

 

Geografisk Have

I 2018 har Geografisk Have 100 års jubilæum. Det fejres med jubilæumsweekenden 100 år i Aksel Olsens Univers d. 26. og 27. maj. Aksel Olsen er grundlæggeren af Geografisk Have.

Fra maj udvider Geografisk Have deres økologiske køkkenhave med køkkenurter, som blev brugt for 750 siden. Her får du indblik i, hvordan man indrettede og dyrkede køkkenhaver tilbage i år 1268.

Som en del af Geografisk Have er det også muligt at opleve Kolding Miniby. Se hvordan Kolding så ud for 150 år siden i størrelsesforholdet 1:10.

 

Trapholt

ARNE JAKOBSENS SOMMERHUS - 2. juni -

Trapholt har 30 års jubilæum, og det fejres den 2. juni med en genåbning af Arne Jakobsens sommerhus Kubeflex.  Kubeflex er et helt unikt sommerhus tegnet af Arne Jakobsen. Det består af kubeformede moduler, der kan sættes sammen på utallige måde og skifte størrelse. Sommerhuset har gennemgået en større renovation siden december 2017, men åbner igen d. 2 juni med en helt ny udstilling og med Arne Jakobsens originale indretning.

 

KAY BOJESEN - HUMØRBOMBEN I DANSK DESIGN - September  2018

En præsentation af Kaj Bojesens farverige personlighed fra et nyt perspektiv.

 

Legeparken

NY LEGEBORG – 31. maj –

Børn kan godt begynde at glæde sig. Legeparken fejrer nemlig byjubilæet med indvielsen af en legeborg, udformet som Koldinghus. Legeborgen indvies i forbindelse med børnenes grundlovsdag 31. maj. 

Oplevelser og udflugtsmål

 

Oplev lokale favoritsteder med vores samling af vidunderlige oplevelser og udflugtsmål i Map of Surprises

Se mere

Rabataftaler

 

Vis dit nøglekort og få rabat flere forskellige steder i Kolding

Se mere

Faciliteter og services
  • Parkering ved døren
  • Fri WI-FI
  • DVD-afspiller og mere
  • Central beliggenhed
  • Renseservice og vaskeri
  • Lejlighedsstørrelser 2, 4 og 6 pers.
  • Køkken i alle lejligheder
  • Bad og toilet
  • Stue
  • TV, radio og telefon

Weekendophold

Nyd hinanden og slap af med et weekendophold i Kolding

Se mere

Gourmetophold

Forkælelse og afslapning i skøn kombination

Se mere

Spaophold

Bliv forkælet med det bedste

Se mere