Skip to the content

Trapholt

Museum for Moderne Kunst, Kunsthåndværk og Design ved Kolding Fjord.

Trapholt er et museum beliggende ved Kolding Fjord, der fokuserer på moderne kunst, kunsthåndværk og design. Med sin enestående arkitektur og naturskønne placering har museet etableret sig som et nationalt kulturelt fyrtårn i Kolding, en by der er medlem af UNESCO's Creative Cities Network. Museet er designet af de danske arkitekter Boje Lundgaard og Bente Aude.

Trapholt er Danmarks eneste museum, der giver besøgende mulighed for at opleve billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Museet præsenterer skiftende særudstillinger, der altid byder på nye oplevelser med både internationale og danske kunstnere og designere. I løbet af dagen tilbyder Trapholt gratis korte introduktioner til særudstillingerne. Du kan også downloade appen "Vizgu" til smartphones og have en kunstguide i lommen, der fortæller om museets værker i udstillingerne og skulpturparken. Aktuelle særudstillinger kan ses på trapholt.dk.

Trapholt byder også på året rundt oplevelser som Arne Jacobsens sommerhus Kubeflex og Richard Mortensen-salen. Kubeflex, der blev tegnet til arkitektkonkurrencen Archibo II i 1969, består af modulbaserede kuber. Sommerhuset har været familien Jacobsens private tilflugtssted i over 30 år. Det blev oprindeligt placeret ved Bakkebølle Strand i Vordingborg, og i 2005 kunne offentligheden første gang opleve dette unikke sommerhus på Trapholt. Gratis introduktioner til Kubeflex tilbydes hver tirsdag til søndag kl. 11.00, 13.00 og 15.00, samt onsdage kl. 17.00.

Med sin naturskønne beliggenhed og udsigt over Kolding Fjord fungerer Trapholts skulpturpark som en forlængelse af museets besøg. Skulpturparken præsenterer en samling af monumentale værker af danske billedhuggere som Finn Reinbothe, Bent Sørensen og Erik Heide. Tag en tur gennem den smukke skulpturpark og oplev kunsten under åben himmel.

 

Trapholts historie

Trapholt kunstmuseum blev indviet i 1988. I 1996 blev museet udvidet med nye sale til husets møbelsamling og til særudstillinger. Når du nærmer dig Trapholt møder du ved indgangspartiet en lav, hvidmalet betonbygning. Bygningens indgang starter på toppen af en hældning, som skråner ned mod Kolding Fjord. Dette giver en smuk udsigt og speciel arkitektonisk oplevelse.

Udstillingerne skiftes løbende. Nogle kan opleves i længere tid end andre. Det er dog ikke alle udstillingerne, der er midlertidige. Museet huser også enkelte permanente udstillinger. Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus og Richard Mortensen-salen er begge permanente udstillinger, som er helt særligt for Trapholt. Disse må opleves. Skulpturparken er ligeledes permanent og en særlig måde at opleve kunsten under åben himmel.

Et unikt tilbud til dig og dine medbesøgende er muligheden for at sammensætte din helt egen og særlige udstilling med værker fra Trapholt Kunstmuseum. Det hele foregår digitalt, hvor du følges rundt i udstillingen og kan udvælge de værker, der skal indgå i din personlige udstilling. Til sidst vil udstillingen vises samlet på en skærm og den kan sendes videre til dine sociale medier. Det er en særlig spændende måde at gøre et museumsbesøg interessant for børn.

 

Udstillingerne på Trapholt

Som nævnt ovenfor kan du stifte bekendtskab med Arne Jacobsens sommerhus på Trapholt. Sommerhuset har i mange år ligget ved en strand på Sydsjælland og har bogstaveligt talt fungeret som sommerhus for den kunstneriske familie. Arne Jacobsen tegnede Kubeflex sommerhuset i 1969-1970, men det blev aldrig sat i produktion og den produktive kunstner døde i 1971. Familien har dog brugt sommerhuset indtil 2002. Det er de færreste, der kender til eksistensen af Kubeflex. Arne Jacobsen er mere kendt for blandt andet: Ægget, Svanen, Syveren og Myren, som alle er stole.

Sommerhuset kaldes Kubeflex, da det er er opbygget af modulformet elementer, som kan sættes sammen på flere forskellige måder. Modulernes størrelse kan også varieres efter behov. Dette gør sommerhuset til et bud på en meget moderne boform. Siden 2005 har Trapholt haft æren af at kunne åbne sommerhuset op for museumsgæster.

En anden af de permanente udstillinger er Richard Mortensen-salen, som er designet i et samarbejde mellem Richard Mortensen og museets egne arkitekter, Boye Lundgaard og Bente Aude. Salen blev åbnet sammen med indvielsen af museet i 1988. Ideen med salen er at skabe et rum, hvor arkitektur og maleri forenes. Salen er mangekantet og hvert maleri har sin egen store, hvide væg til rådighed.

Malerierne i salen skildrer Koens historie, som er en gammel østasiatisk myte. Denne har haft en stor betydning for Richard Mortensens liv. Værkerne er en forståelse af forskellige sindstilstande i mytens fortælling.

Udover disse permanente udstillinger er der løbende forskellige midlertidige kunstudstillinger

 

Nyd en pause i Café Gustav Lind

Gastronomisk Oplevelse med Udsigt over Kolding Fjord.

Gustav Lind er en unik gastronomisk oplevelse på Trapholt, der byder på en fantastisk udsigt over Kolding Fjord. Vores fokus er på bæredygtighed, grønne valg og selvfølgelig økologi. Menuen skifter i takt med de danske sæsoner, så du er altid sikret en kulinarisk oplevelse af høj kvalitet. Udover maden er der også mulighed for at nyde et glas vin eller kaffe med hjemmebagt kage.

Gustav Lind på Trapholt er et tilbud til museets gæster og kan besøges enten ved betalt entré på Trapholt eller med et Klub Trapholt medlemskort. Vi glæder os til at byde dig velkommen til en smagfuld oplevelse.

Kolding Hotel Apartments

Oplev Kunst og Design i Kolding